Sista träffen innan sommar och semestrar var en resa på kanalen i Malmö! 

Minimingel stod på agenden och det var ett trettiotal företagare på plats för att nätverka och träffa såväl nya som gamla kontakter. Ni som inte testat Bookaboat rekommenderas verkligen att göra detta! Ett synnerligen trevligt sätt att få möjlighet att prata affärer men även ett annorlunda sätt att uppleva Malmö på!

Mötesberättelse – Restaurang Spill 180523 

Lunchmötet började med att Eric Andersson, en av ägarna till restaurang Spill, berättade om varför han startade restaurangen och hur han tänker till runt allt matspill som finns i Sverige och i andra länder och även runt allt annat överblivet; plastförpackningar, servetter och bestick. Allt som företag beställer för mycket av eller som blir över hos grossisten……Spännande och intressant koncept som skapade många frågor från företagsgruppen.  

Efter föredraget blev vi bjudna på en mycket god och spännande lunch. 

Tack till Eric och Ellinor på Spill som arbetat hela veckan för att få restaurangen färdig för vårt lunchmöte!

2018.04.12 - Välkomna på årsmöte 2018 

Torsdagen 12/4 Kl. 17.30 är det Årsmöte med efterföljande ciderprovning och middag på Nyströms Gastronomi, Norra Vallgatan 66. Anmälan sker genom mail som skickats ut till medlemmar.

arsredovisning2018.pdf
Dagordning till årsmöte i Företagsgruppen Mitt i Malmö 2018 (1).pdf

2018.02.15 – Malmös Trygghet - Polisen

Mötesberättelse från mötet med Polisen: 

Lunchmötet inleddes med en god buffé på Radisson Blus matsal. Efter att kaffekopparna fyllts tog alla plats i konferensrummet där kommunpolisen Pierre Douhan redan installerat sig. Pierre berättade om den senaste trygghetsundersökningen som gjorts i Malmö. Tryggheten i Malmö är olika för olika stadsdelar och förändras en del under åren. Vi fick veta att polisen har en tuff arbetssituation i Malmö och att det är begränsat med resurser för att hantera alla ärenden i Malmö. Det var väldigt engagerade medlemmar som var på plats och alla hade erfarenhet av Malmö idag. Vi var alla överens om att det i vissa delar är ett tufft klimat i Malmö och att det angeläget att vi skall kunna känna oss trygga i vår stad. 

Stort tack till Pierre Douhan för ett intressant möte!

IMG_0654JPG5e2634d8-2bb4-4235-872b-775ec115d62fjpg

2018.01.26 – Hemma hos Massive - Favorit i repris

Lunchträff mellan 11:00-13:00. Alla medlemmar har fått inbjudan via e-post där anmälan sker.
Vill du gärna delta men är inte medlem i Företagsgruppen Mitt i Malmö. Fyll i detta formulär så får du mer information kring hur det går till.


2017.12.15 – Science Center Malmö

Frukostträff mellan 07:30-09:00. Alla medlemmar har fått inbjudan via e-post där anmälan sker.
Vill du gärna delta men är inte medlem i Företagsgruppen Mitt i Malmö. Fyll i detta formulär så får du mer information kring hur det går till.


2017.11.17 – Hemma hos Massive

Mötesberättelse:
Denna gång träffades vi hos Massive på Drottninggatan för att få en inblick i deras värld – den spännande spelvärlden. Under ca 1 h fick vi möjligheten att träffa David Antell som är PR Manager på företaget – David berättade hur Massive startade i av ett kompisgäng 1997 i syfte att skapa spel som de själva gillade. Idag har Massive 450 anställda och bland de ledande inom spelbranschen. Branschen är mycket branschdominerad men man arbetar hårt med att få in fler kvinnor i Massive, likaså jobbar men med Good Malmö och det stora utanförskap som finns i Malmö. Varför är Sverige duktig på spel? Ja, en förklaring kan vara vår kultur; många duktiga ingenjörer, 6 månader av mörker och många kända sagoberättare (Astrid Lindgren t ex) – detta ger en bra mix för kreativiteten. Träffen avslutades med en välsmakande lunch hos Scandic City.

IMG_3505JPGIMG_3512JPG


2017.10.19 - Malmö Turistnäring
Mötesberättelse:
För höstens andra möte träffades vi tidigt på fd Hotell Mäster Johan numera MJ´s. Vi var ett 50-tal medlemmar som trotsade den regniga morgonen för att få lyssna till Malmös destinationschef Ann Nyström under tiden som vi avnjöt en välsmakande frukost från MJ´s. Vi fick av Ann veta hur Malmö Stad arbetar mot ökad turism, vilka de samarbetar med och vilka mål de arbetar mot för att visa Malmö för världen för att få hit arrangemang, konserter och företagsmöte/kongresser. Ett viktigt arbete som kanske inte märks så mycket – men som syns i form av hög beläggning av alla Malmös hotell och växande turism. Avslutningsvis fick vi även en kort presentation av hotellchef Arvid Falk om det nyrenoverade MJ´s; ombyggnaden, den nya baren och satsningen på restaurangdelen – en satsning ut mot Europa.

2017.09.14 - 040 Malmö möter Hamburg 

Mötesberättelse:
Första mötet för hösten och i den nya företagsgruppen Mitt i Malmö hölls torsdagen den 14 september på Garden Hotel. Vi var ett 40-tal medlemmar som fick möjligheten att av hotelldirektören Mats Wolff höra om Garden Hotels resa och utveckling som vi förstått bara påbörjats. Framöver kommer Garden Hotel t ex att ha restaurang i helt nyrenoverade lokaler. Vi bjöds på bubbel och snittar. Därefter fick vi lyssna på ett inspirerande föredrag av Fanny Eriksson från 040x040 som berättade om samarbetet mellan företag som är medlemmar i Media Evolution och företagare i Hamburg. Två städer som är väldigt likasinnade men ändå olika samarbetar för att dela med sig av erfarenhet och kunskap för att alla tillsammans ska bli bättre. Ordföranden i Mitt i Malmö berättade om styrelsens arbete och kommande träff som hålls den 19 oktober kl. 07.30-09.00. Kvällen avslutades med ett besök på Oktoberfesten på Stortorget med öl, mat och riktig traditionell musik!