Välkomna på julfrukost med Michael Magnoff den 4/12 07.30-09.00!

Vi inleder som vanligt med frukost och mingel 07.30, och 08.08 kör Michael Magnoff, Marknadsanalytiker på Länsförsäkringar i Skåne igång och pratar om konjunkturen, börsen och vad du kan göra med dina pengar.
Nu när vi närmar oss julen så drar vi in lite julstämning på mötet, med lussekatter och alkoholfri glögg. Passa på att bjuda med dig en gäst eller kollega, så att vi får dela en kunskapshöjande och stämningsfull stund tillsammans med er på Gustav Adolfs torg 49! Varmt välkomna!

 
Välkomna på frukostseminarium den 17/10 07.30-09.00! 
Denna gång är det Svensk Handel som tar hand om värdskapet och bjuder på en spännande frukostseminarium med Marie Enhörning som är en näringspolitisk expert.
Temat för mötet är "Den fysiska handelns utmaningar i den digitala världen"  
Hoppas vi ses på Navigationsgatan 1A! Varmt välkomna!
 
Välkomna på frukostmöte den 4/9 07.30-08.45!
Denna gång är det
Förvaltningsavdelningen Länsstyrelsen Skåne som tar hand om värdskapet och bjuder på en riktigt intressant föreläsning.
Temat för mötet är ekonomisk brottslighet, penningtvätt och finansiering av terrorism.
Hoppas vi ses på Södergatan 5! Varmt välkomna!

Vi säger stort tack till Altitude Meetings, Anna Braun & Calle Håkansson för ett mycket
inspirerande och lärorikt föredrag "Bli en bättre talare" på STUDIO den 3 juni. 

2019.04.24 - Välkomna på årsmöte 2019!

Onsdagen 24/4 17.30 är det Årsmöte med efterföljande vinprovning och middag på Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62. Anmälan sker genom mail som skickas ut till medlemmar.
Dagordning till årsmöte 2019, Företagsgruppen Mitt i Malmö.pdf
Hållbarhet i fokus! 
Vi säger stort tack till Orkla Foods Sverige för ett väldigt intressant föredrag om Orklas verksamhet och hållbarhetsarbete.
Orklas HR-och Kommunikationsdirektör Alexandra Callegari Lindholm berättade och Orklas resa och tillväxt varvid det framkom att ett stort värde sätts på såväl personal som produkter mm. Sedan fick vi tävla i hållbarhetsfrågor när CSR Direktör Agneta Påander tog över föredraget och det var många ivriga deltagare i tävlingen. Agneta Påander berättade därefter om Orklas hållbarhetsstrategi och engagemang när det gäller bl.a. miljö, framtid och hälsa.
Vi fick även information om Orklas eget kök där ett stort innovationsarbete sker när det gäller utveckling av befintliga eller nya produkter. Möjlighet finns att titta in i köket när man äter sin lunch hos Orkla eller köper med sig en lunch till kontoret. Värt att prova!


Den 8 februari var Företagsgruppen Mitt i Malmö på Hotel Best Western Noble House och deltog i en föreläsning av PT Lisa Kaptein Kvist!

Vi var 43 intresserade deltagare som lyssnade på en underhållande föreläsning om mat och träningsmyter. Lisa är en av Sveriges främsta personliga tränare. Hon är även verksam som kostrådgivare, föreläsare, skribent och mental tränare. Lisa har en lång och gedigen idrottsbakgrund. Hon har spelat rugby på elitnivå i tjugoåtta år, vunnit ett par SM-guld och gjort flera landskamper. Under sin karriär drabbades Lisa av flera skador, såsom diskbråck och hon tvingades till flera ryggoperationer. Hon vet därför vad det innebär med motgångar och hur viktigt det är att kämpa. Attityd och vilja är hennes honnörsord.
Lisa är verksam som personlig tränare och 2010 utsågs hon till Sveriges främsta. Sedan 2002 driver hon det egna företaget På Rätt Väg. Hon arrangerar bland annat träningsresor och kurser till Italien & Spanien och driver även träningssajten och träningspodden "PT på riktigt" med kollegan Carolin Helt.
Lisas föreläsning präglades av hennes inspirerande och vinnande personlighet. Enligt Lisa  "Tankens kraft är enorm"- hon har verktygen för att lära oss alla att behärska den och ta oss dit vi vill!
Vårt besök avslutades med en välsmakande lunch i hotellets matsal och en kort hotellpresentation. Stämningen var avslappnad och social!
Vi tackar alla medverkande för denna gång, och ser fram emot att ses igen på kommande träffar. Framåt Malmö!


Tack för god frukost, säger vi till Vasakronan!
Det var ett mycket intressant möte hos Vasakronan på morgonen den 29 november 2018. Vi fick lyssna på uthyrningschef Anneli Dahl som berättade om Vasakronan och därefter affärsområdechefen för Handel, Eric Sjöstedt, som berättade om Vasakronans verksamhet i Malmö. Vi är många som känner till genom att vi sett vad som skett på Södra Förstadsgatan under många år och hur det nu börjat vända. Vasakronan berättade om de nya grepp som man tagit till som fastighetsägare för att jobba med och att utveckla stråket. Vi fick även möjlighet till rundvandring i Vasakronans aktivitetsbaserade kontor - spännande!
Vi ser mycket framemot att ta del av Södra Förstadsgatans utveckling framöver! Framåt Malmö! 

Vasakronanjpg
V3jpgV2jpgV4 1jpgDen 24 oktober var Företagsgruppen Mitt i Malmö på besök hos MFF på Malmö Stadion.

Vi var 40 stycken intresserade deltagare som träffade den legendariske MFF:aren och landslagsmannen Staffan Tapper. Dessutom tog Niklas Söderström och hans personal på Stadion väl hand om oss med lunch och kaffe.
Vi började träffen med att Anders Larsson och Karin Strandberg från Företagsgruppens styrelse genomförde var sin VÄV. (Vem Är VI).
Styrelsen uppmanar inför kommande möten medlemmar att berätta kort om sig själva, sitt företag och verksamhet.
Därefter tog Staffan Tapper oss med till MFF muséet där han med många anekdoter och livfull inlevelse berättade om Malmö FF:s historia och om hur klubben har utvecklats. Bland annat berättade Staffan om att han med sina 400 A-lagsmatcher, 6 SM Guld och 1 Europacupfinal väl överglänser klubbens mest kände spelare Zlatan.
I samband med lunchen visade Staffan hur MFF tänker kring sin satsning MFF i Samhället. Man har en ungdomssatsning som börjar med Boll och Lek i förskoleåldern, fortsätter med fotbollsskola, sommarfotboll och därefter akademiutbildning både på grundskole- och gymnasienivå.
Klubben gör satsningar på fotboll mot rasism och på aktiviteter som för generationer och olika nationaliteter tillsammans.
MFF har ett nära samarbete med Malmö Stad och med skolorna vilket leder till ökad integration.
Vårt besök avslutades med att Niklas Söderström från MFF delade ut två matchbiljetter var till matchen MFF-Örebro den 1 november till alla intresserade deltagare. Framåt Malmö! 

event1jpg

eventjpg


27 september var Företagsgruppen Mitt i Malmö på besök hos CoachCompanion och fick där lära oss mer kring Propellermodellen™ – Det Coachande Ledarskapet. Hur blir man en hållbar Chef-Ledare-Coach i balans, och vilka effekter får detta i modernt ledarskap för chefer och medarbetare?  Thomas Larsson från CoachCompanion berättade och gav exempel kring hur det oftast är och hur det kan vara inom effektivt ledarskap av idag. CoachCompanion erbjuder öppna och företagsanpassade utbildningar inom professionell coaching lokalt i Malmö , samt i övriga Sverige och i andra länder.

Ca 30 medlemmar och gäster från Företagsgruppen gick sen vidare ner till Årstiderna i Kockska huset för en härlig lunchstund tillsammans. Härlig stund där samtalen mellan medlemmarna var innehållsrika och intressanta. Vi avslutade sen med en genomgång av Jonas från Årstiderna, kring historia samt framtidens nyheter som Resturangen erbjuder framöver. Vi bekantade oss med nya ”Skänken” där man kan glida in för en snabb dryck med något gott. Vi tackar alla medverkande för denna gång, och ser fram emot att ses igen på kommande träffar.

 

I samband med detta erbjuder CoachCompanion alla Företagsgruppen Mitt i Malmös medlemmar att var med på en Gratis introduktionskurs kring Professionell coaching i Malmö den 13 /11 . Läs mer och anmäl via : https://coachcompanion.se/introduktionskurs/

Sista träffen innan sommar och semestrar var en resa på kanalen i Malmö! 

Minimingel stod på agenden och det var ett trettiotal företagare på plats för att nätverka och träffa såväl nya som gamla kontakter. Ni som inte testat Bookaboat rekommenderas verkligen att göra detta! Ett synnerligen trevligt sätt att få möjlighet att prata affärer men även ett annorlunda sätt att uppleva Malmö på!

Mötesberättelse – Restaurang Spill 180523 

Lunchmötet började med att Eric Andersson, en av ägarna till restaurang Spill, berättade om varför han startade restaurangen och hur han tänker till runt allt matspill som finns i Sverige och i andra länder och även runt allt annat överblivet; plastförpackningar, servetter och bestick. Allt som företag beställer för mycket av eller som blir över hos grossisten……Spännande och intressant koncept som skapade många frågor från företagsgruppen.  

Efter föredraget blev vi bjudna på en mycket god och spännande lunch. 

Tack till Eric och Ellinor på Spill som arbetat hela veckan för att få restaurangen färdig för vårt lunchmöte!

2018.04.12 - Välkomna på årsmöte 2018 

Torsdagen 12/4 Kl. 17.30 är det Årsmöte med efterföljande ciderprovning och middag på Nyströms Gastronomi, Norra Vallgatan 66. Anmälan sker genom mail som skickats ut till medlemmar.

arsredovisning2018.pdf
Dagordning till årsmöte i Företagsgruppen Mitt i Malmö 2018 (1).pdf

2018.02.15 – Malmös Trygghet - Polisen

Mötesberättelse från mötet med Polisen: 

Lunchmötet inleddes med en god buffé på Radisson Blus matsal. Efter att kaffekopparna fyllts tog alla plats i konferensrummet där kommunpolisen Pierre Douhan redan installerat sig. Pierre berättade om den senaste trygghetsundersökningen som gjorts i Malmö. Tryggheten i Malmö är olika för olika stadsdelar och förändras en del under åren. Vi fick veta att polisen har en tuff arbetssituation i Malmö och att det är begränsat med resurser för att hantera alla ärenden i Malmö. Det var väldigt engagerade medlemmar som var på plats och alla hade erfarenhet av Malmö idag. Vi var alla överens om att det i vissa delar är ett tufft klimat i Malmö och att det angeläget att vi skall kunna känna oss trygga i vår stad. 

Stort tack till Pierre Douhan för ett intressant möte!

IMG_0654JPG5e2634d8-2bb4-4235-872b-775ec115d62fjpg

2018.01.26 – Hemma hos Massive - Favorit i repris

Lunchträff mellan 11:00-13:00. Alla medlemmar har fått inbjudan via e-post där anmälan sker.
Vill du gärna delta men är inte medlem i Företagsgruppen Mitt i Malmö. Fyll i detta formulär så får du mer information kring hur det går till.


2017.12.15 – Science Center Malmö

Frukostträff mellan 07:30-09:00. Alla medlemmar har fått inbjudan via e-post där anmälan sker.
Vill du gärna delta men är inte medlem i Företagsgruppen Mitt i Malmö. Fyll i detta formulär så får du mer information kring hur det går till.


2017.11.17 – Hemma hos Massive

Mötesberättelse:
Denna gång träffades vi hos Massive på Drottninggatan för att få en inblick i deras värld – den spännande spelvärlden. Under ca 1 h fick vi möjligheten att träffa David Antell som är PR Manager på företaget – David berättade hur Massive startade i av ett kompisgäng 1997 i syfte att skapa spel som de själva gillade. Idag har Massive 450 anställda och bland de ledande inom spelbranschen. Branschen är mycket branschdominerad men man arbetar hårt med att få in fler kvinnor i Massive, likaså jobbar men med Good Malmö och det stora utanförskap som finns i Malmö. Varför är Sverige duktig på spel? Ja, en förklaring kan vara vår kultur; många duktiga ingenjörer, 6 månader av mörker och många kända sagoberättare (Astrid Lindgren t ex) – detta ger en bra mix för kreativiteten. Träffen avslutades med en välsmakande lunch hos Scandic City.

IMG_3505JPGIMG_3512JPG


2017.10.19 - Malmö Turistnäring
Mötesberättelse:
För höstens andra möte träffades vi tidigt på fd Hotell Mäster Johan numera MJ´s. Vi var ett 50-tal medlemmar som trotsade den regniga morgonen för att få lyssna till Malmös destinationschef Ann Nyström under tiden som vi avnjöt en välsmakande frukost från MJ´s. Vi fick av Ann veta hur Malmö Stad arbetar mot ökad turism, vilka de samarbetar med och vilka mål de arbetar mot för att visa Malmö för världen för att få hit arrangemang, konserter och företagsmöte/kongresser. Ett viktigt arbete som kanske inte märks så mycket – men som syns i form av hög beläggning av alla Malmös hotell och växande turism. Avslutningsvis fick vi även en kort presentation av hotellchef Arvid Falk om det nyrenoverade MJ´s; ombyggnaden, den nya baren och satsningen på restaurangdelen – en satsning ut mot Europa.

2017.09.14 - 040 Malmö möter Hamburg 

Mötesberättelse:
Första mötet för hösten och i den nya företagsgruppen Mitt i Malmö hölls torsdagen den 14 september på Garden Hotel. Vi var ett 40-tal medlemmar som fick möjligheten att av hotelldirektören Mats Wolff höra om Garden Hotels resa och utveckling som vi förstått bara påbörjats. Framöver kommer Garden Hotel t ex att ha restaurang i helt nyrenoverade lokaler. Vi bjöds på bubbel och snittar. Därefter fick vi lyssna på ett inspirerande föredrag av Fanny Eriksson från 040x040 som berättade om samarbetet mellan företag som är medlemmar i Media Evolution och företagare i Hamburg. Två städer som är väldigt likasinnade men ändå olika samarbetar för att dela med sig av erfarenhet och kunskap för att alla tillsammans ska bli bättre. Ordföranden i Mitt i Malmö berättade om styrelsens arbete och kommande träff som hålls den 19 oktober kl. 07.30-09.00. Kvällen avslutades med ett besök på Oktoberfesten på Stortorget med öl, mat och riktig traditionell musik!