Besök på Magasin 211

Välkomna till Varvsstaden och berättelsen om Magasin 211

Varvsstaden rymmer starka fragment av Malmös historia. Allt som är kvar utgör minnen från olika epoker. Men allt hänger inte ihop. Mycket krockar och skaver, det är något fint i det. Magasinet är en byggnad som varit i konstant omvandling för att möta nya behov när de uppstått. Vid uppförandet 1917 inrymde Magasinet diverse förråd, på tredje våningen modellsnickeri och på vinden modellager. Modell snickeriet fanns kvar i byggnaden till 1980talet. Vid den här tiden fungerade en del av bottenvåningen som brandstation.
Nu rymmer byggnaden kontor efter en varsam ombyggnad som nyligen belönades med Stadsbyggnadspriset. Det och mycket mer får vi veta mer om.

Hanne Birk – ansvarig för stadsutveckling i Varvstaden möter upp och vi får en presentation av projektet Magasin 211 men också en inblick i annat som händer i stadsdelen Varvsstaden.
Vi äter en gemensam lunch och efteråt finns det tillfälle att gå runt och kika i området som också har en nyinvigd park -Nils Holmströms Plats – namngiven efter en gammal vice vd/vd på Kockums Mekaniska Verkstad.

 

Var: Stora Varvsgatan 14, 211 19 Malmö
När: Torsdagen den 21 oktober 11.45-13.00
OSA: Senast fredagen 17/10 kl. 17.00. Anmäl eventuella önskemål om specialkost.

Antalet är begränsat till max 20 deltagare, medlemmar har förtur.
Väntelista kommer att finnas.

 

Varmt välkomna!

Datum

21 okt 2021
Expired!

Anmälan

ANMÄL DIG HÄR!

Platser

Magasin 211
Magasinet, Varvstaden, Malmö
Företagsgruppen Mitt i Malmö

Arrangör

Företagsgruppen Mitt i Malmö
E-post
info@mittimalmo.se
Webbplats
http://mittimalmo.se
ANMÄL DIG HÄR!