E-kronan och det kontantlösa samhället

Varmt välkomna på event om E-kronan och det kontantlösa samhället med en digitaliseringsexpert och mannen bakom det välkända e-legitimationssystemet: Bank-ID

Var började resan mot det kontaktlösa samhället? Var det lanseringen av BankID, Swish eller den statliga utredningen av e-kronan? Vilka risker och möjligheter innebär en sådan utveckling? Vad händer med ”cash is king” och vår rädsla av att känna oss alltmer övervakade?  Lär dig mer om det i detta spännande event med digitaliseringsexperten Anna Haziraj och mannen bakom Bank-id, Peter Alexanderson.

Anna & Peter kommer beröra både utvecklingen av e-krona utredningen, IT-säkerhet och det kontantlösa samhället.

Staten inleder nu ytterligare en till etapp kring en möjlig utgivning av e-kronan (statlig digital valuta). I de tekniska testerna under etapp 2 har Riksbanken bland annat undersökt om och hur en e-krona skulle kunna fungera offline, om prestandan i den testade lösningen är tillräcklig och hur banker och andra betaltjänstleverantörer skulle kunna integreras i ett e-kronanätverk. Anna kommer i detta event berätta mer om vad testerna har visat och om utgivingnen av e-kronan snart blir verklighet.

Vidare berättar Peter om nästa generations identitetsverifieringsapp. Lösningen är unikt användarintuitiv och bygger på den senaste krypteringstekniken. Teknikarkitekturen är patentsökt och härstammar från nordisk banksäkerhet.

Peter Alexanderson är en cybersäkerhetsexpert med mål att skapa ett säkert internet. Han är grundare av säkerhetsbolaget COVR security . Mest känd är han dock som mannen bakom e-legitimationssystemet Bank-ID.

Anna Haziraj är digitaliseringskonsult och VD på Be a Part AB – ett bolag som främjar människocentrerad digitalisering.

Varmt välkomna!

 

När: Torsdagen den 10:e november kl.07.30-09.00.
Var: Form/Design Center, Hedmanska gården, Lilla torg 9
Frukost: Mitt i Malmö bjuder på frukost

OSA: Senast fredag den 4:e november.

OBSERVERA! Om man inte avbokar senast dagen innan, debiterar vi för föreningens kostnad för måltid vid no-show.
Medlemmar har förtur vid fullt event.

Hjärtligt välkomna!

 

Varmt välkomna önskar vi på Mitt i Malmö !

Anmälan: Anmäl dig här

 

 

Datum

10 nov 2022
Expired!

Tid

07:30

Anmälan

ANMÄL DIG HÄR!
Företagsgruppen Mitt i Malmö

Arrangör

Företagsgruppen Mitt i Malmö
E-post
info@mittimalmo.se
Webbplats
http://mittimalmo.se
ANMÄL DIG HÄR!