Hur gör vi för att stärka varumärket som arbetsgivare?

Företagarna Öresund och Företagarna Lund bjuder in Företagsgruppen Mitt i Malmö till en dag fylld av inspirerande talare och givande workshops, så att du vid slutet av dagen har verktygen för att fortsätta arbetet med social hållbarhet i din verksamhet.   

Vi genomgår just nu stora omställningar i sättet att arbeta. Vikten av att representera en arbetsplats där individen mår bra, får utrymme att utvecklas och motiveras blir allt mer central. Samtidigt som vi gemensamt strävar efter en mer hållbar vardag ur ett socialt perspektiv, gällande frågor såsom inkludering och mångfald, jämställdhet och psykisk hälsa.

Därför bjuder nu Företagarna Öresund och Företagarna Lund in till en dag fylld av inspirerande talare och givande workshops, så att du vid slutet av dagen har verktygen för att fortsätta arbetet med social hållbarhet i din verksamhet.

Med oss har vi Stefan Carlsson, VD för SIA Glass, som kommer att berätta om hur de arbetar med employer branding och social hållbarhet för att attrahera medarbetare till Slöinge.

Randstad delar med sig av viktiga insikter kring vad som driver och motiverar arbetstagare i det moderna jobbsöket. Hur behöver vi som företagare arbeta för att bli attraktiva arbetsgivare?

Med oss har vi också Eletive som pratar om hur de mäter medarbetar-engagemang, och inte minst hur vi använder oss av den nyvunna informationen för att skapa bättre arbetsplatser och nöjdare medarbetare.

Avslutningsvis bjuder vi in Hilti för att diskutera hur vi på bästa sätt avslutar relationer med medarbetare som söker sig vidare. Du får knep och verktyg för offboardingprogram, karriärmöjligheter, snygga avslut och tips för hur du gör medarbetarna till ambassadörer för din verksamhet.

Program

09.30 – 10:00            Välkomna &  kaffe

10.00 – 11.00            SIA Glass – Stefan Carlsson

Hur kan en arbetsgivare attrahera kompetens även till mindre orter?

SIA glass är ett bra exempel på en attraktiv arbetsgivare som lyckas attrahera kompetens även till en liten ort, i det här fallet Slöinge på den halländska landsbygden. Företaget arbetar aktivt med sitt varumärke och lyfter särskilt fram sin hållbarhetsprofil med lokala råvaror och lokalt producerade produkter med urstark anknytning till platsen. Det är en värdestyrd organisation som vill att personal och ort ska kunna växa för lång tid framöver.

11.15 – 12.15              Randstad – Pernilla Nicklasson,  & Nadia Milotti

 

Vilka insikter behövs för ett starkt employer brand?      

Randstad årliga employer brand report ger dig insikterna du behöver för att förstå vad som driver och motiverar arbetstagare när de söker arbete.
Randstad bjuder på en kort sammanfattning om vad svenska folket tycker är viktigast när de attraheras av och väljer arbetsgivare.

12.15 – 13.00                Lunch

13.00 – 14.00                Eletive – Johanna Lindwert-Lannér

 

Hur bygger vi engagemang på arbetsplatsen och varför?

För många verksamheter är personalen den viktigaste resursen. Att behålla sin personal är en framgångsfaktor men många gånger också en utmaning.  På vilket sätt kan en arbetsgivare skapa bästa förutsättningar för att personalen ska må bra och trivas, visa engagemang och ansvar?  Regelbundna medarbetarundersökningar ger företag tillgång till värdefulla insikter som utgör grunden för ett proaktivt förhållningssätt och en datadriven strategi.

14.15 – 15.15                      Hilti – HR

 

Stanna eller gå, hur blir personal ambassadörer för företaget?

På vilket sätt kan ett företag arbeta med att säkerställa att personalen kan utvecklas under sin tid som anställd. Den dagen medarbetaren lämnar organisationen, hur kan arbetsgivare ta ansvar för att avslutet blir så bra som möjligt för båda parter? Genom en genomtänkt off-boardingprocess skapas ambassadörer av tidigare medarbetare

15.15 –                               Avslutning med kaffe och fika

Dagen ger dig såväl inspiration som handfasta tips du kan applicera redan dagen därpå. Med pauser där det bjuds på lunch och fika, samt möjligheter till mingel och diskussion med andra företagare.

Vill du delta från början till slut, eller kika förbi på de föredrag som passar dig bäst? Inga problem! Så länge vi vet ifall du vill ha lunch eller ej.

Kostnad
Medlem i Företagarna: kostnadsfritt

Medlem i Mitt i Malmö: kostnadsfritt

Medlemmars gäster: 150kr/person

Om du trots anmälan inte dyker upp eller inte lämnar skriftligt återbud, debiteras du med 395:- för att täcka kostnaderna för mat och lokalhyra.

Begränsat antal platser, medlemmar i Företagarna har företräde.

Varmt välkomna!

Lär känna företagen

SIA Glass
SIA glass är ett bra exempel på en attraktiv arbetsgivare som lyckas attrahera kompetens även till en liten ort, i det här fallet Slöinge på den halländska landsbygden. Företaget arbetar aktivt med sitt varumärke och lyfter särskilt fram sin hållbarhetsprofil med lokala råvaror och lokalt producerade produkter med urstark anknytning till platsen.

Det är en värdestyrd organisation som vill att personal och ort ska kunna växa för lång tid framöver.

SIA-glass ingår i Bertegruppen, Sveriges äldsta familjeföretag. Bertegruppen är medlemmar i Företagarna och kom på andra plats i riksfinalen Årets Företagare 2021.

Randstad
Randstads årliga employer brand report ger dig insikterna du behöver för att för förstå vad som driver och motiverar arbetstagare när de söker arbete. Randstad bjuder på en kort sammanfattning om vad svenska folket tycker är viktigast när de attraheras av och väljer arbetsgivare.

Randstad rekryterar i hela Sverige och har ett 40-tal kontor från norr till söder. Det gör bolaget till en av landets ledande aktörer inom HR-service.

Eletive
För många verksamheter är personalen den viktigaste resursen. Att behålla sin personal är en framgångsfaktor men många gånger också en utmaning.

På vilket sätt kan en arbetsgivare skapa bästa förutsättningar för att personalen ska må bra och trivas, visa engagemang och ansvar? Genom att regelbundet mäta medarbetarengagemang får bolaget tillgång till värdefulla insikter.

Eletive är ett snabbt växande bolag som erbjuder verktyg för att mäta och öka medarbetarengagemang och inspirera till självledarskap.

Eletive finns i Malmö och grundades 2014.

Hilti
På vilket sätt kan ett företag arbeta med att säkerställa att personalen kan utvecklas under sin tid som anställd. Den dagen medarbetaren lämnar organisationen, hur kan arbetsgivare ta ansvar för att avslutet blir så bra som möjligt för båda parter? Genom en genomtänkt off-boardingprocess skapas ambassadörer av tidigare medarbetare.

Hilti Svenska AB har sitt huvudkontor i Malmö. och både fabrik och butik i Burlövs kommun. Under de senaste tio åren har Hilti mottagit utmärkelsen World´s Best Workplaces av A Great Place to Work inte mindre än fem gånger.

 

När: Onsdagen den 26 okt 2022, 09:30-15:30.
Var: Företagarna Lund, Bredgatan 5, Lund
Anmälan: Anmälan sker via länken nedan

 

Varmt välkomna önskar vi Företagarna Öresund och Företagarna Lund

Anmälan: Anmäl dig här

 

 

Datum

26 okt 2022
Expired!

Tid

09:30 - 15:15

Anmälan

ANMÄL DIG HÄR!

Platser

Företagarna Lund
Bredgatan 5, Lund

Arrangör

Företagarna Öresund och Företagarna Lund
ANMÄL DIG HÄR!