Webbinar om IT-kompetensbristen i Sverige föreläsare Sladjan Bogojevic

Hur löser vi IT-kompetensbristen i Sverige på 70.000 IT-personer innan 2022?

Den genomgripande digitalisering som pågår i Sverige och globalt har gjort att den digitala sektorn, dvs IT- och telekombranschen tillsammans med andra verksamheter med stort beroende av IT, har blivit näringslivets starkaste tillväxtkraft. Nu hotas den fortsatta tillväxten av sektorn av bristen på spetskompetens.

En rapport om den svenska digitala sektorns behov av spetskompetens från IT & Telekomföretagen ropade ut en alarmerande siffra om ett underskott på i storleksordningen 70.000 personer med IT- eller digitalt relaterad kompetens befaras till år 2022 om inte särskilda insatser görs.

Vår (Sveriges) fortsatta framfart av genomgripande digitalisering har dessutom påverkats av den situation som Covid-19 orsakat.

 torsdag den 21 januari kl. 11.15 kommer Sladjan Bogojevic presentera ett starkt alternativ till de åtgärder som listats som exempel i den rapport som IT & Telekomföretagen givit ut.

Sladjan Bogojevic är grundare av ESPA Consulting Group AB och dess tjänst/produkt Talent Embassy. Han har sammanlagt c:a 20 års av arbetserfarenhet av arbete inom telekom, IT, IoT industrin samt konsultrekrytering och konsultbemanning i Sverige. Förutom en civilingenjörsexamen från LTH innehar han även ett professionellt certifikat inom coachning från ICF. Sladjan är en sann nätverksbyggare som älskar att sätta individer i kontakt med varandra baserat på de behov han ser hos de olika parterna. Det var bland annat där som idén till Talent Embassy föddes.

Var: Online via mötesplattformen Zoom
När: Torsdagen den 21 januari 11.15-12.00
OSA: Senast onsdagen 20/1.

Bjud gärna med er gäster som kan bli framtida medlemmar i vår företagsgrupp!

Välkommen till årets första webbinar med Företagsgruppen Mitt i Malmö! Under dessa online-möten kommer vi ha olika föreläsare som berättar och delar med sig av sina kunskaper. Vi ser fram emot att dela denna upplevelse med er!

DET ÄR ALLTID VÄRT ATT ANMÄLA SIG! Även om du inte kan närvara på hela eventet, eller vill lyssna till webbinariet på nytt, så är det alltid värt att anmäla sig ändå. Vi spelar in webbinariet och skickar ut en länk till dem som anmält sig, så att ni har fram till söndagen efter föreläsningen på er att lyssna igenom på nytt.

Datum

21 jan 2021
Expired!

Tid

11:15 - 12:00

Anmälan

ANMÄL DIG HÄR!

Platser

Online-möte
Företagsgruppen Mitt i Malmö

Arrangör

Företagsgruppen Mitt i Malmö
E-post
info@mittimalmo.se
Webbplats
http://mittimalmo.se
ANMÄL DIG HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *