11/6 — Välkommen på webbinarie med föreläsare Karin Sjögren

Dessa webbinarier med Företagsgruppen Mitt i Malmö är återkommande event som sker varannan torsdag 11.15-12.00, med start den 14 maj. Under dessa online-möten kommer vi ha olika föreläsare som berättar och delar med sig av sina kunskaper. Vi ser fram emot att dela dessa upplevelser med er!

Förstå mer kring stress med föreläsare Karin Sjögren

Vi lever nu i en period med mycket ovisshet kring framtiden, vilket är en bidragande orsak till varför vi upplever stark stress…

På torsdag den 11 juni kl. 11.15 kommer Karin Sjögren att tala med oss om stress, men framförallt om återhämtning. Vad är stress egentligen, vad händer i kroppen och hjärnan under stress, och hur kan vi göra för att må bättre i vår stress? 

Ibland kan vi ha svårt att själva se att hur vi mår och hanterar vår stress. Det är inte ovanligt att det först är vår omgivning som börjar reagera. Att lära sig stresshantering är en resa i att börja bli medveten om sina egna behov. Det finns inte en lösning som passar alla utan det handlar om att lära känna igen symptomen från sin egen stress, lyssna av sina behov och pröva olika metoder. 

Sommaren är vanligtvis en tid för många som innebär att ta det lugnt, ladda sina batterier och få uppleva inspiration att ta med sig in i hösten. Men hur kommer den här sommaren att se ut, och hur kan vi hantera den stress som kanske följer av att vi inte vet? 

Karin är stresspedagog med kognitiv inriktning och arbetar med klienter som har stressrelaterade symtom. Hon är beteendevetare i grunden och har examen från Göteborgs och Lunds universitet. Hon är utbildad i mental träning och i mindfulnessbaserad stressreduktion, och är också internationellt certifierad samtalscoach (ICF-ACC).

Karin har med sig en lång erfarenhet av arbete med klienter och hälsa i arbetslivet. Idag arbetar hon med stressutredningar och håller kurser om stresshantering. Karin arbetar gärna med naturen som en resurs i samtal med sina klienter. Hon har nyligen påbörjat sin egen resa till att bli naturterapeut. Tillsammans med sin man driver hon en privat psykiatrisk mottagning Edubrain Psykiatri & Stressmottagning i Limhamn där de tar emot patienter för utredning.
Karin är också involverad i flera internationella forskningsprojekt som undersöker hälsa hos universitetsstudenter.

När du anmäler dig till evenemanget kommer du att få en bekräftelse om att anmälan gått igenom — se till att du har fått detta mail efter att du registrerat dig, annars har inte din anmälan gått igenom! 
Onsdagkvällen före webbinariet skickas det ut en länk för onlinemötet till dem som är anmälda, tillsammans med information om hur du kopplar upp dig till mötet, och vad du ska tänka på under mötets gång. 

Var: Online via mötesplattformen Zoom
När: Torsdagen den 11 juni 11.15-12.00
OSA: Senast onsdagen 10/6. 

Bjud gärna med er gäster som kan bli framtida medlemmar i vår företagsgrupp!

DET ÄR ALLTID VÄRT ATT ANMÄLA SIG! Även om du inte kan närvara på hela eventet, eller vill lyssna till föreläsningen på nytt, så är det alltid värt att anmäla sig ändå. Vi spelar in webbinariet och skickar ut en länk till dem som anmält sig, så att ni har fram till söndagen efter föreläsningen på er att lyssna igenom på nytt.

Hjärtligt välkomna!