20/5: Bilder från frukostevent med Skåne Stadsmission & Wihlborgs Fastigheter

Stort tack till Wihlborgs och Skåne Stadsmission som bjöd på en inspirerande och givande morgon!
📍
Julia Töringe från Skåne Stadsmission berättade om det omfattande och viktiga arbete Skåne Stadsmission gör för utsatta människor i Malmö och gav exempel på olika samarbeten som bidrar till ökad arbetsintegration och hållbar utveckling. Bland annat fick vi höra mer om matbutiken Matmissionen på Mobilia som genom ett sk. ekosystem skapats för att kunna bekämpa matfattigdom och matsvinn.
Vi fick även höra om Skånes Stadsmissions nya samarbete med Bergendahls som köpt en kollektion denim som skapats av Stadsmissionens återbruksateljé REMAKE och kollektionen kommer säljas i Granits butiker i Malmö, Stockholm och Göteborg. För Ukrainska barn och familjer som flytt kriget berättade Julia att de på kort tid skapat en mötesplats som är öppen mån-tor kl. 11-15 på Malmgatan 1 där olika professioner också finns på plats för att kunna möta besökarnas behov.
 
Företag som är intresserade av samarbete kontakta: julia.toringe@skanestadsmission.se

Ulrika Hallengren berättade om Wihlborgs Fastigheters samhällsengagemang för hållbar tillväxt i Malmö och Öresundsregionen genom olika samhällsstöttande verksamheter. All Wihlborgs sponsring är kopplad till områdena arbete, utbildning och inkludering och Ulrika berättade om några av alla de verksamheterna de sponsrar bland annat Drivkraft Malmö, Boost by FC Rosengård, Funnys äventyr och EOS Språkcafe.
 
Alla besökare fick med sig en burk honung från Wihlborgs som kommer från bikupor vid deras fastigheter runtom i Malmö.👏🏻